Una de les principals obligacions com a propietari d’un habitatge és assegurar-se que és un lloc agradable per a viure i visitar. L’aspecte i les sensacions que transmet la teva casa són sens dubte el resultat de les eleccions del disseny de la teva llar que has realitzat.

No obstant això, triar entre les opcions de disseny d’interiors és una tasca aclaparadora, independentment de si estàs dissenyant una casa nova o simplement remodelant. Per a inspirar-te i dirigir-te en la direcció correcta, tingues en compte aquests 8 dissenys innovadors i de moda per a l’estètica de la teva casa

1 – El Verd en la Decoració de la Llar
Les combinacions de colors que triïs per a la decoració tenen el poder d’influir en les emocions dels quals ocupen aquests espais. Com combinar o complementar diferents elements com el color de la pintura, el mobiliari i l’ornamentació també estructura l’ambient.

El verd s’ha posat de moda per a expressar el nostre desig de viure en entorns frescos, revitalizantes i tranquils. Pots transformar la teva sala d’estar en un lloc tranquil i refrescant introduint una alegre tonalitat verda en diferents elements de la decoració de la teva casa.

2 -Accents Blau Marí
Una paleta de colors per a la casa no està completa sense un accent per a contrastar, emfatitzar o afegir ritme a tots els altres colors de la paleta. El negre ha estat el més utilitzat per a aquesta fi perquè combina amb una àmplia varietat de grups de colors.

No obstant això, el blau marí està actualment trencant aquesta tradició perquè no només combina bé amb molts colors, sinó que també augmenta la sensació de misteri i espai. Modernitza la decoració de la teva casa utilitzant accents en blau marí a les teves habitacions, armaris de la cuina i portes.

3- Motius de Papallona
Una manera de copiar l’efecte tranquil·litzant de la mare naturalesa és utilitzar motius inspirats en la naturalesa en la decoració del teu habitatge. Això pot fer-se simplement incorporant aquests motius en teles, catifes o tapissos.

Actualment, els motius de papallones estan de moda i s’utilitzen amb la intenció de crear una sensació de felicitat, nova vida i esperança en dormitoris i sales d’estar. Utilitzi decoració per a la paret de papallones en 3D per a il·luminar habitacions apagades, afegir un aire de misteri i crear una sensació de profunditat a les seves habitacions.

4 – Superfícies d’imitació
A causa dels avanços en la tecnologia és possible actualment fabricar rajoles de ceràmica i porcellana que imiten el parquet i la pedra natural. Pot fer-se també que els revestiments de guix semblin maons o blocs de ciment, i per a les catifes hi ha fibres sintètiques que imiten veritablement a les pells.

La qualitat d’aquestes còpies ha millorat tant i és tan convincent que fa que tingui molt més sentit des del punt de vista econòmic invertir en elles en lloc d’alternatives naturals que tenen costos prohibitius. Aquí trobaràs alguns exemples de solucions per a sòls que estan actualment de moda:

  • El marbre és un elecció clàssica i atemporal per a columnes, sòls, parets i fogons de cuina a causa de bellesa natural, funcionalitat i luxe. No obstant això, el marbre real és bastant car i té el desavantatge de tenir un alt manteniment degut al desgast constant. L’acabat d’imitació a marbre està encara de moda pel fet que aquestes superfícies són duradores, barates i fàcils de mantenir. Amb una còpia realista de marbre tens una opció que pren la classe i bellesa natural de la pedra, donant al mateix temps opcions de colors que no ocorren naturalment.
  • Els sòls de fusta, igual que amb el marbre, són cars i d’alt manteniment, especialment per a zones de molt de pas i habitacions que estan constantment humides. Els sòls i sostres de parquet són bonics a la vista, però aquesta bellesa pot ser costosa de restaurar després d’una fugida d’aigua o una plaga de tèrmits. Hi ha també rajoles amb aspecte a fusta, que vénen en grandàries llargues i primes, imitant molt bé l’encant de les taules de fusta. Aquesta opció és cada vegada més habitual fins i tot entre els quals han tingut veritables sòls de fusta però han hagut de remodelar a causa de les constants necessitats de restauració.
  • Els maons per a les solucions de sòls interiors no són tan costosos d’instal·lar, però necessiten una mà d’obra experta per a aconseguir un aspecte interior diferent al paviment de maons exterior i els murs de maó. Els sòls de maó s’han posat de moda perquè són ignífugs, durs i molt resistents, la qual cosa són aspectes que estan marcant actualment les opcions de disseny. No obstant això, hi ha rajoles de ceràmica imitació a maó que són més fàcils d’instal·lar en comparació amb els maons reals, que requereixen un tediós procés de segellat, la qual cosa sovint augmenta els costos d’instal·lació. Els maons d’imitació tenen també l’avantatge d’estar disponibles en una varietat de colors i textures que és difícil de desenvolupar d’una altra manera.

5 – Capçals Entapissats
El llit és el moble principal en qualsevol dormitori i està dissenyada principalment per a oferir el màxim confort per a dormir. El disseny del llit i dels accessoris del dormitori haurà de completar el tema general del dormitori i ajudar a crear una atmosfera tranquil·la.

Els capçals entapissats han guanyat popularitat aquest any pel fet que el seu aspecte afegeix una sensació rica i luxosa a les habitacions. Aconsegueixi una sensació elegant i confortable en el seu dormitori comprant un capçal de vellut o qualsevol altra tela adequada, on pugui descansar el cap còmodament quan llegeix un llibre en el llit.

6 – Menys mobles
Existeix una demanda cada vegada major d’espai, augmentat la tendència dels dissenyadors de llars de preferir els temes minimalistes. Això ha estat també el resultat del desig d’eliminar l’excés d’elements, en línia amb filosofies personals i, especialment, la manera de vida Zen.

Encara que hi ha una separació de les estrictes línies rectes del Feng Shui i els mobles de cantonades quadrades, existeix la tendència a un mobiliari i accessoris que siguin extraïbles, fàcilment plegables i almacenables. Això és molt convenient quan necessita estalviar preciosos metres quadrats a la seva casa i desitja augmentar la portabilitat quan és moment de mudar-se.

7 – Façanes de Diverses Textures
La major part de les persones jutgen un llibre per la seva portada i, així doncs, la qualitat del disseny interior i el valor de la casa poden deduir-se de la qualitat estètica d’una façana. Una façana ben dissenyada reflecteix la sensació interior, expressant-la externament com una característica de benvinguda a la seva casa.

Hi ha una tendència a les façanes de baix manteniment en pedra i maó, amb un èmfasi en entrades accentuades en lloc d’un únic to, a les quals ens hem acostumat.

8 – Morters Decoratius per a Façanes
Aquesta innovadora solució per a façanes s’està posant realment de moda entre els propietaris d’habitatges aquest any atès que realment afegeix el toc addicional a la teva casa i fa que sobresurti el disseny. És un gran exemple de com la innovació i la recerca pot portar al fet que un nou producte es converteix en un èxit gairebé instantàniament.

Article extret de Weber (https://www.es.weber/blog/blog/necesitas-inspiracion-para-el-proximo-diseno-de-tu-casa-descubre-las-ultimas-tendencias)