Consells per estalviar aigua al bany

La nostra empresa està compromesa amb la protecció del medi ambient i aquesta setmana la dediquem íntegrament a informar de les accions que ens poden ajudar a estalviar aigua a casa.

La cambra de bany és el lloc de la casa on més aigua fem servir i on podem controlar els consums i la despesa derivada de escalfar-la. Us informem de diversos sistemes que ens poden ajudar a estalviar.

 

Les aixetes del lavabo i el bidet


Hi ha una àmplia gamma d’aixetes per al lavabo i el bidet. L’important és triar el model que t’ajudi a estalviar aigua i energia per escalfar-la. El notaràs tant en la factura de l’aigua com en la d’electricitat.

Aixeta monocomandament – Estalvi d’aigua i temperatura amb un sol comandament

Al mercat hi ha aixetes que disposen de dos comandaments; un per a l’aigua freda i un altre per a l’aigua calenta. Aquests aixetes per regular i controlar la temperatura gasten molta quantitat d’aigua ja que no disposen d’un control específic.

Les aixetes monocomandament incorporen una sola palanca que gestiona la regulació de l’aigua i la seva temperatura ajudant a barrejar l’aigua d’una manera més òptima i evitant malgastar aigua per obtenir la temperatura desitjada.

Els aixetes monocomandament amb obertura central freda redueixen la despesa d’aigua calenta ja que quan obres l’aixeta a la posició central l’aigua surt freda i no temperada. Amb aquest sistema evites encendre la caldera o termo elèctric per escalfar en aigua en moments que no ho necessitis.

Hi ha una gamma de aixetes monocomandament per a lavabo i bidet que disposen d’una maneta amb doble posició . Aquests aixetes tenen un límit d’obertura a la meitat del recorregut (50%) amb el qual pots controlar el cabal d’aigua. Si realitzes pressió sobre aquest límit, pots obrir l’aixeta a la seva totalitat (100%) aconseguint el cabal màxim que ens ofereix aquest aixeta monocomandament. Aquesta doble posició ens ajuda a controlar el cabal de l’aigua i és aconsellable si normalment el fan servir els nens.

 

Airejadors – El gran desconegut que ens ajuda a estalviar fins al 50%

Els airejadors són unes peces econòmiques que es col·loquen fàcilment a la boca de l’aixeta. Aquesta peça barreja l’aigua amb aire reduint el cabal i proporcionant la mateixa sensació de quantitat d’aigua. Amb aquest airejador redueixes el 50% del consum habitual d’aigua que surt de l’aixeta.

 

Aixetes a la dutxa


Estalviar aigua i energia a la dutxa dependrà de l’aixeta o el combinat de dutxa que escullis. Actualment hi ha solucions termostàtiques que et poden ajudar a estalviar en aigua d’una manera molt significativa.

Aixetes termostàtiques – Estalviar aigua amb el màxim amb fort

La solució termostàtica ofereix l’oportunitat de prefixar una temperatura determinada abans d’obrir l’aixeta per al seu ús. D’aquesta manera evites esperar que l’aigua s’escalfi amb la consegüent despesa d’aigua i energia.

Amb una aixeta tradicional gastem 8 litres en aconseguir escalfar l’aigua. Amb una aixeta termostàtica és de 2 litres. Val la pena apostar per aquest sistema per aconseguir un gran estalvi d’aigua

 

Inodor


Prémer el botó de descàrrega d’un vàter convencional suposa la utilització de 12 litres d’aigua. Avui dia hi ha alternatives que ens permeten utilitzar menys de la meitat de la quantitat destinada a la descàrrega.

Mecanismes de doble descàrrega ; Són aquells que disposen de dos polsadors en el mecanisme. Aquests polsadors regulen el volum d’aigua de la descàrrega. Hi ha models que et proporcionen una evacuació de 3 o 4 litres i altres models de 6 o 9 litres. Aquest sistema és molt recomanable per a l’estalvi d’aigua davant del convencional que utilitza 12 litres en una sola descàrrega.

Mecanismes amb interrupció de descàrrega ; Podem trobar mecanismes amb un sol botó que amb la primera pulsació comença la descàrrega de la cisterna i si es torna a prémer s’interromp. Tot això es produeix perquè la cisterna es torni a omplir amb normalitat.

Banyera o plat de dutxa


Dutxar-se en comptes de banyar-se és un factor determinant per a l’estalvi d’aigua a les nostres llars. La quantitat d’aigua que gastem en un bany no s’assembla a la d’una dutxa.

Estadísticament en un bany podem gastar al voltant de 150 a 300 litres. En canvi, amb una dutxa el consum es redueix de 50 a 100 litres.

Amb petits canvis a casa podem estalviar molta aigua.

Les següents dades de consum ens poden fer entendre el nostre dia a dia en relació amb l’aigua;

– Un bany: Entre 150 i 300 litres

– Dutxa: 50-100 litres

– Cisterna: 12 litres

– Mantenir l’aixeta oberta durant un minut i mig, durant el rentat de dents, pot gastar més de 18 litres.

 

L’aigua és un privilegi i hem de contribuir a prendre totes les mesures d’estalvi per disminuir el consum excessiu i descontrolat.

 

Promocions relacionades