Keraben s’alia amb Microban per fabricar ceràmica antimicrobiana

El grup Keraben, les instal·lacions estan a la localitat de Nules, ha signat un acord amb Microban International per a la producció de rajoles i paviments amb tecnologia antimicrobiana Microban SilverShield, la qual ha propiciat el naixement de Lifeker Plus +, un innovador esmalt ceràmic, desenvolupat i produït per Keraben.

Aquest nou esmalt «garanteix la protecció antimicrobiana a les superfícies, gràcies a les característiques avançades que poden bloquejar la proliferació de bacteris, el que sovint provoca olors desagradables», indiquen les dues empreses a través d’un comunicat.
La nova tecnologia, que està basada en ions de plata, s’incorpora als recobriments ceràmics en l’etapa de la seva producció, durant la qual es distribueix uniformement en l’estructura molecular. «El resultat és la formació d’un veritable escut antibacterià actiu les 24 hores del dia (no cal que la llum solar ni els raigs UV s’activin), el que garanteix un alt rendiment higiènic i augmenta l’eficàcia de la neteja de rutina» .

Aquesta nova tecnologia ja està disponible al catàleg de Keraben Group. La veterana firma castellonenca ja està utilitzant Lifeker Plus + en la seva gamma de rajoles Superwhite, i està previst utilitzar-la en altres col·leccions per al seu ús en tot tipus d’espais, ja siguin interns o externs, residencials, comercials, sanitaris …

Des Microban i Grup Keraben se subratlla, de manera molt especial, que aquest tipus de ceràmica «és la més adequada per utilitzar tant en ambients humits com en els molt calorosos. L’eficàcia antimicrobiana de Lifeker Plus +, sense canvis al llarg de la vida útil de la rajola, ha estat certificada per laboratoris independents i compleix amb els més variats estàndards internacionals: ASTM E3031-15, ISO 22196 i JIS Z 2801.

Les empreses
La signatura Keraben, que en els seus orígens es va cridar Gres de Nules, comercialitza els seus productes sota tres marques: Keraben, Metropol i CasaInfinita.
La firma, que va ser fundada per l’empresari castellonenc Rafael Benavent, va passar a finals de 1997 a ser propietat de la multinacional britànica Victòria PLC, líder en el camp de les moquetes i que, mesos després, va sumar al seu catàleg de propietat altra taulellera castellonenca històrica, com Saloni.

Grup Keraben compta en l’actualitat amb dues plantes i una capacitat de producció de més de 12 milions de metres quadrats a l’any de recobriments ceràmics i una plantilla de més de 600 empleats. La signatura genera uns ingressos anuals de 120 milions d’euros, dels quals el 80% corresponen a l’exportació a més de 125 països.

Microban International, per la seva banda, és l’empresa líder a nivell mundial en el desenvolupament i en la fabricació de tecnologies de control d’olors i antimicrobians i compta amb aliances amb més de 250 marques i companyies a tot el món.
Els components de la tecnologia Microban SilverShield estan registrats a l’Agència de Protecció Ambiental dels Estats Units (EPA) i, a més, també s’inclouen en el Reglament de Productes Biocides (BPR) de la Unió Europea.

Article extret i traduït de Llevant  (www.levante-emv.com/distrito-ceramico/2019/06/17/keraben-alia-microban-fabricar-ceramica/1890102.html)